Uploaded image for project: 'Ideapankki'
 1. Ideapankki
 2. CSCIDEAPANKKI-56

Tutkinto- ja suoritustietojen varmentamisen kehittäminen kansallisista rekistereistä

  XMLWordPrintable

Details

  Description

   Tutustu Ideapankki-palveluun osoitteessa https://ideapankki.csc.fi

   Idea: tutkinto- ja suoritustietojen varmentamisen kehittäminen kansallisista rekistereistä

   Kuvaus: Korkeakoulujen tuottamia tutkintoja ja muita opintosuorituksia koskeva tieto tulisi olla luettavassa, yhtenäisessä muodossa henkilön käyttöön omien osaamistensa osoittamista varten. Tieto on jo pääsääntöisesti riittävällä tasolla VIRTA-opintotietopalvelussa, mutta edelläänlähetys toiminto puuttuu. KOSKI-palvelun kautta on saatavilla linkki, mutta tietosisältö on osittain riittämätön. Tieto tarvitaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

    

   2019-06-13 Ideatoimikunnan kokous

   Idea on käsittelyssä 13.6. Oppijan tietovirtojen ja VIRTA-opintotietopalvelun ohjausryhmän kokouksessa, asialista täällä ja nostetaan myös KOOTuen kokouksen asialistalle 17.6. https://wiki.eduuni.fi/x/9hhLBg 

   Päätettiin, että asia ohjataan esiselvitettäväksi ja edistettäväksi Oppijan tietovirtojen ja VIRTA-opintotietopalvelun sekä KOOTuen kautta.

    

   2019-05-29 Ideatoimikunnan kokous

   Tiedoksi, idea ohjataan KOOTuen kokouksen asialistalle 17.6.

    

   2019-05-16 Ideatoimikunnan kokous

   Marko Wilen (opintoasiainjohtaja, Laurea) alusti idean.

   Tutkinto- ja suoritustiedot on jo olemassa Koski ja Virta- palveluissa. Koski-palvelussa on hyödyllinen ominaisuus, jolla tiedot voi lähettää linkkinä halutulle taholle. Koski-palvelun ongelmana on, että opintosuoritusten osat eivät ole eriteltyinä, ja tätä ominaisuutta tarvitsisivat esimerkiksi sairaanhoitajaopiskelijat tarvitsisivat. Virta-palvelussa on kaikki tarvittavat tiedot, mutta edelleenlähetys käyttöliittymä puuttuu.

   Ideana on, että Kosken ja Virran tiedot tulisi yhdistää. Oleellista on palvelusta saatava data tutkinnoista, eli esimerkiksi leimat ja asettelu eivät ole tärkeitä. Opintorekistereistä löytyy jo tieto, mutta kansallisesta palvelusta tarvitaan linkki, josta tutkintotiedon saa varmistettua. Tällä hetkellä ei paikkaa, josta tutkinnon saa varmistettua - monessa muussa maassa vastaava on jo käytössä.

   Keskustelussa todettiin:

   • Idean kehitys aloitetaan KOOTuen kautta, jossa mukana VIRTA-palvelu, tietovirtojen OHry, opintopolun ohjaus
    • Mahdollista, että CSC valmistelee ja vie asiaa eteenpäin jo ennen seuraavaa ideatoimikunnan kokousta
   • Luontevaa tehdä ehdotus OKM, koska liittyy kansallisten Kosken ja Virran ominaisuuksien parantamiseen
   • Korkeakoulujen hyvä olla aktiivisesti mukana. Selvää, että Kosken ja Virran välillä vaaditaan yhteensovitaamista, mutta myös korkeakoulujen tietokannoissa ja käyttöliittymissä.
   • Idea tutkinto- ja suoritustiedoista on yheydessä Ideapankki-57 Valviran ammatinharjoittamislupiin. Tulee varmistaa, että Valvira pystyy jatkossa hyödyntämään Kosken/VIrran tietosisältöä.

    

    

    

   Attachments

    Issue Links

     Activity

      People

       e172766 Faiz Alsuhail
       e101830 Marko Wilen
       Votes:
       2 Vote for this issue
       Watchers:
       2 Start watching this issue

       Dates

        Created:
        Updated: