Uploaded image for project: 'Ideapankki'
 1. Ideapankki
 2. CSCIDEAPANKKI-112

Chat-työkalu kompleksiseen ja laajaan kurssikäyttöön

  XMLWordPrintable

  Details

  • Type: Story
  • Status: Arkisto: Ei toteutunut
  • Priority: Major
  • Resolution: Unresolved
  • Labels:

   Description

   Idea: Chat-työkalu kompleksiseen ja laajaan kurssikäyttöön

   Korkeakoulut tarjoavat osana O365-palvelua keskustelukanavaksi Teamsin. Suurilla, esim. 1000 opiskelijan kursseilla ja kompleksisissa tarpeissa, kuten tietotekniikassa ohjelmointiin liittyvistä asioista keskusteluun, Teamsin ominaisuudet eivät kuitenkaan ole riittävät. Tarve on saada keskustelutyökalu, jossa a) on Haka-kirjautuminen korkeakoulun käyttäjätunnuksella ja b) ominaisuudet suuren osallistujajoukon keskusteluihin ja keskustelujen seurantaan. Ominaisuuksiin sisältyy myös opiskelijoille mahdollisuus esiintyä anonyymina/nimimerkin takaa. Olemassa olevista chat-palveluista Slack on paljon käytetty, erittäin pidetty ja vahvasti kaivattu tarjoamiensa ominaisuuksien takia.

   Keskeistä työkalun saamisessa on aikataulu; syksyn 2020 opetus toteutetaan kansallisella tasolla pääasiassa verkossa, joten työkalun tarve on elokuun 2020 loppuun mennessä. Muuten korkeakoulujen on keksittävä joku muu ratkaisu uusien opiskelijoiden vastaanottamiseen.

   2020-12-03 Ideatoimikunnan päätös arkistoinnista

   • Arkistoidaan ei toteutuneena
    Hinta on yhä liian kova ja lisäksi osa korkeakouluista ovat tehneet jo omia ratkaisujaan.

   2020-11-27 Päivitys

   • Aallon saama hintatarjous on Slack Enterprise Gridin education hinnoittelun mukainen ja CSC ei ole saanut parempaa hintatarjousta neuvotteluissaan Slackin edustajien kanssa. CSC on nostanut neuvotteluissa esiin sen, että palvelussa on mukana ominaisuuksia, joille korkeakouluilla ei ole käyttöä - mutta tämä ei ole muuttanut esitettyä hintatarjousta

   2020-11-19 Päätös

   • odotetaan vastausta CSC:ltä hinnan suhteen 3.12.2020 kokoukseen

   2020-11-11 Anni Rytkösen (Aalto) vastaus

   Idea on yhä ajankohtainen, koska opettajat hinkuvat kyllä nimenomaan Slackin perään. Aallon IT (Laura Tiilikainen <laura.tiilikainen@aalto.fi>) on selvittänyt, että ainoa järkevä toteutus on se, joka maksaa 54e/käyttäjä/vuosi, ja sehän on ihan hirvittävän suolainen hinta, ihan ulottumattomissa. Jos saatte CSC:n kautta hintaan järkeä, se ehkä edelleen voisi olla vaihtoehto. Ja kunhan GDPR tietysti. Jos näihin ei tule järkevää ratkaisua, ideatiketti kannattaa tietysti sulkea. Kunhan siihen kirjoitetaan ensin auki selkeät perustelut, että saan kerrottua ne myös eteenpäin.

    Attachments

     Issue Links

      Activity

       People

       Assignee:
       e100325 Jussi Auvinen
       Reporter:
       e151910 Anni Rytkönen
       Votes:
       2 Vote for this issue
       Watchers:
       8 Start watching this issue

        Dates

        Created:
        Updated: